Vi investerer i innovation

James Hardie fibercement. Nu – mere end 6 millioner hjem senere, er vores navn synonym med uovertruffen kvalitet, lang holdbarhed og designløsninger over hele kloden.

Inspireret af ny teknologi og drevet af lidenskab for design er vi altid på udkig efter at vækste vores forretning inden for vore produkter. Vores innovative løsninger er valgt af arkitekter, developers, håndværkere og husejere. Alle ud fra at skabe det perfekte hjem.

Fra opstarten i 1888 er vi vokset en del og er i dag over 3.400 dedikerede medarbejdere med stor passion for at udvikle vores forretning endnu mere og nå vores 2020-mål med en årlig omsætning på 15 milliarder DKK.

Historien om skotten James Hardie

Vores firma startede i 1888, hvor en ung entreprenør forlod sin families garveri i Skotland og immigrerede til Melbourne i Australien i sin søgen efter nye muligheder. James brugte sin erfaring hjemmefra for at drive egen virksomhed og startede med at importere olie og garvede dyrehuder, inden han senere udvidede til også at købe og sælge byggematerialer.

Den anden vigtige person i firmaets historie var Andrew Reid, der kendte James fra barnsben og havde holdt kontakten med ham hele vejen fra Glasgow, hvor han arbejdede som shippingassistent. Motiveret af mulighederne i Australien ankom Reid til Melbourne i 1892, og han blev hurtigt partner i virksomheden. Reid var udadvendt og energisk og han havde store visioner med firmaet. Reids talent passede fint til Hardies’ sunde kommercielle fornuft.

James Hardie blev pensioneret i 1911 og solgte sin halvdel af firmaet til Reid, hvis familie ledte virksomheden fra 1911 til 1995, hvor hans barnebarn John B. Reid gik på pension. Firmaet blev noteret på den australske børs I 1951 og fortsatte opbygningen af et konglomerat inden for byggematerialer.

I midt-firserne startede vi som pionerer udviklingen af fibercementteknologien og startede med at designe og producere en lang række produkter I fibercement til byggeriet. Øvelsen bestod i at maksimere de fordele, der kom fra produktets styrke og holdbarhed.
Ved at bruge de tekniske færdigheder, vi havde opøvet I Australien, voksede vores virksomhed til at blive førende i verden inden for mange teknologisk avancerede produkter i fibercement.

James Hardie er et firma, der aldrig står stille. Tværtimod er vi i konstant bevægelse og kigger altid efter nye og spændende udviklingsmuligheder, der kan forbedre vores produkters ydeevne og dermed levere endnu bedre produkter.

Laura, James Hardie

Hvorfor fibercement?

  • Udseende der ikke falmer
  • Det hverken revner, krymper eller bevæger sig
  • Letvægtsprodukter for en nem montage
  • Produceret under hensyntagen til miljøet
  • Meget lav vedligeholdelsesgrad