Bestil din farveprøve her!

James Hardie Europe GmbH

Virksomhed og varemærker
James Hardie Europe GmbH er et datterselskab af det internationale James Hardie Industries plc (JHIplc), som blev grundlagt i Australien i 1888. I dag er James Hardie Industries plc en international markedsleder inden for byggematerialer, der indeholder fibercement, og med meget stærke markedspositioner i USA, Australien, New Zealand og Philippinerne.
 
James Hardie Europe GmbH blev skabt gennem overtagelsen af det tidligere Fermacell GmbH i 2018. Ud over Hardie® Plank og Hardie® Panel fibercement facadebeklædning, omfatter sortimentet også fermacell® fibergipsplader af højeste kvalitet. James Hardie Europe GmbH kan således tilbyde komplette vægsystemer til alt byggeri på stål- og trækonstruktioner. Sortimentet afrundes af det cementbaserede letvægts-betonpanel Powerpanel® H2O og Powerpanel® HD med glasfiberforstærkning til bygningsområder med kraftige belastninger eller mekanisk påvirkning. Varemærket Aestuver® står for løsninger inden for strukturel brandsikring samt for brandsikringsløsninger inden for elektriske installationer og underjordiske trafikanlæg.
 
Formål
James Hardie Industries plc er en af verdens førende producenter af byggematerialer. Sammen med sit europæiske datterselskab påtænker James Hardie Europe GmbH at udvide sit europæiske forretningsområde med stærke bygningsplader til indvendig brug og facader med mærkerne James Hardie, fermacell® og Aestuver®. Et bredt produktsortiment giver de bedste muligheder for dette. Markedet kræver moderne byggematerialer, som kan fremstilles på kort tid og uden unødvendigt lang tørringstid ved at bruge nemt håndterbare materialer og effektive procestekniker. Med mærkerne James Hardie, fermacell® og Aestuver® har James Hardie Europe de rigtige produkter og systemer til at imødekomme markedets krav.
 
Filosofi
James Hardie er en virksomhed, der aldrig står stille. Inspireret af nye og stadigt bedre teknologi – og motiveret af vores begejstring for innovation – udvider og optimerer vi hele tiden vores tjenester for at udvikle og tilbyde stadigt bedre produkter. Vi investerer derfor meget i forskning og udvikling med særligt fokus på produktkvalitet og produktionseffektivitet for at skabe vedvarende produkter, der er billige at vedligeholde. Arkitekter, rådgivere, bygherrer og husejere kan hos os finde trendsættende løsninger, der kan indfri deres individuelle drømme.

 

Historie

James Hardie
Firmaet blev grundlagt for mere end 100 år siden; i 1888 tog den unge James Hardie turen fra Skotland til Melbourne, Australien og grundlagde et firma til import af olie og garveriprodukter. Med en fin fornemmelse for behovet på det australske marked specialiserede han sig senere i byggematerialer. Sammen med sin partner, Andrew Reid, som også var immigreret fra Skotland, startede han en virksomhed med byggematerialer, der blev drevet af familien Reid indtil 1995 efter James Hardie havde trukket sig tilbage. Firmaet blev børsnoteret på den australske aktiebørs i 1951, og i de efterfølgende år ekspanderede firmaets portefølje til at omfatte utallige nye bygnings- og industriprodukter.
 
Lige siden det første Hardie® fibercementprodukt blev lanceret i Australien og i USA i midten af 1980'erne har den globale spiller fortsat med at udvikle innovation med egne forsknings- og produktudviklingsgrupper. Som et resultat af årtiers forskningsarbejde er Hardie® Plank og Hardie® Panel facadebeklædninger nu tilgængelige på markedet. I dag – ca. 6 millioner huse på verdensplan senere – er produkterne kendte for deres tynde, formstabile og modstandsdygtige kvaliteter, der hverken kryber, svulmer op eller slår revner under selv de mest ekstreme klimaforhold. Takket være den tekniske og produktionsmæssige viden, der er bygget op i Australien, er firmaet nu en førende, global producent af højteknologiske byggematerialer med et bredt sortiment af løsninger til både indvendige og udvendige beklædningsopgaver.
 
fermacell®
fermacell® fibergipsplader er det ideelle supplement til James Hardies produktportefølje. Den første fibergipsplade rullede ud af produktionslinjen på fermacell®-fabrikken i Münchehof ved Goslar i Tyskland i starten af 1970'erne. Det skabte grundlaget for fermacell®-mærkets succes. Disse højkvalitetsplader – med en særligt stabil finish – har fundamentalt ændret industrien inden for letbyggeri og manifesteret fermacell®-mærket på verdensplan. I dag er fermacell® fibergipsplader og de vand- og vejrbestandige Powerpanel® H2O plader ensbetydende med hurtige og økonomiske ekspansionskoncepter til alle områder inden for indvendigt arbejde. Banebrydende innovation har gjort fermacell® til et af de bedst kendte navne inden for byggematerialer i branchen og til Europas førende ift. højkvalitets fibergipsplader og cementbaserede plader.
 
Aestuver®
Aestuver® brandet har eksisteret siden 1989 og har udviklet sig til et af de førende tyske brands inden for glasfiberarmeret letvægtsbetonteknologi.  I dag står Aestuver® brandsikringspaneler for højkvalitetsløsninger inden for brandsikring af elektriske installationer og underjordiske trafikanlæg. Et stort udbud af produkter til skillerum, brandsikringsbeklædning og brandsikringssamlinger er også tilgængeligt under dette varemærke.

 

Byggematerialer/produkter

Hvad er fibercement?
Fibercement er et alsidigt byggemateriale, udviklet af James Hardie i begyndelsen af 1980'erne. Det er produceret med et lavt energiforbrug fra højkvalitets Portland-cement, sand og cellulosefiber.
 
På grund af sine særlige materialeegenskaber er fibercement ideelt som et materiale til udvendig facadebeklædning. Den særlige Hardie® fibercementopskrift beskytter mod brand, fugt, skimmelsvamp og skadedyr og sikrer høj stabilitet og vejrbestandighed. I modsætning til træ og visse vinylsorter hverken kryber eller udvider byggematerialet sig. Selv efter flere års brug under de mest ekstreme klimatiske forhold og miljøpåvirkninger revner det ikke og det er fantastisk nemt at vedligeholde.
 
Hardie® Plank og Hardie® Panel facadebeklædning er derfor særdeles holdbare. De leveres med 15 års garanti. På grund af de stærke materialeegenskaber er de tyndere og lettere end alternative byggematerialer, men er samtidig væsentligt stærkere. Dette gør det hurtigt og nemt at montere. På byggepladsen er der færre beskadigelser under arbejdet. Bygningsprojekter kan færdiggøres hurtigere og med færre komplikationer.
 
Desuden er der en stor frihed med hensyn til design med spændende farver, som holder sig selv efter mange år. Desuden opfylder facadebeklædningerne Hardie® Plank og Hardie® Panel kravene til byggematerialer klasse A2-s1, d0 i henhold til EN 13501-1 og er derfor ikke-brændbare i henhold til international klassificering.
 
Fordele ved Hardie® fibercement?
  • Høj stabilitet
  • Stødsikker
  • Ikke-brændbart
  • Vejrbestandig
  • Ingen krybning, tæring eller skævvridning
  • Lang levetid
  • Lav vægt
  • Nemt at montere
  • Mange former for design
  • UV-bestandig
  • Nemt at rengøre
 
Forskning og udviklingsarbejde igennem flere årtier
De særlige egenskaber ved Hardie® fibercement er et resultat af årtiers arbejde i James Hardies forsknings- og produktudviklingsgrupper. 
  1. Første generation fibercement: Fibercement blev opfundet af James Hardie i 1970'erne. Efter perfektionering af formlen kom det første Hardie® fibercementprodukt på markedet i Australien og USA i 1980'erne.
  2. Anden generation fibercement: I bestræbelserne på at forbedre levetiden blev der udviklet en god grunder til Hardie® Plank og Hardie® Panel facadebeklædning, som sikrede, at malingen hæftede korrekt og dækkede perfekt.
  3. Tredje generation fibercement: Næste skridt var en optimering af vandfastheden. En ændret formel sikrede, at der kun var en minimal vandindtrængen.
  4. Fjerde generation fibercement: Så snart der var fundet en løsning på vandresistens og farvestoffets vedhæftningsevne, udviklede forskerne en forbedret teknologi til vedhæftningsevne på overflader. Resultatet er en facadebeklædning, der kun kræver meget lidt vedligeholdelse og som ikke revner og hvis farve ikke falmer eller skaller af.
  5. Femte generation fibercement: For at opnå en jævn og ensartet indfarvning udviklede James Hardie med ColourPlus Teknologien en ny belægnings- og påføringsmetode, der sikrede farven lang holdbarhed og slidstyrke.
  6. Sjette generation fibercement: Produkterne er klart tyndere og er nu nemmere og hurtigere at montere på grund af den lavere vægt.
  7. Syvende generation fibercement: HardieZone™ Teknologien kombinerer individuelle klimatiske variabler, og sikrer langtidsholdbarhed af udvendig beklædning som er tilpasset til forskellige klimatiske forhold i verden. 
 
ColourPlus Teknologi
ColourPlus™ Teknologien er en speciel overfladebehandling, hvor farven påføres og "bages" ned i produktet på fabrikken i adskillige lag. Med denne nye teknologi blev malingen fleksibel nok til at tilpasses pladens kontur uden at tabe klæbeevne. Dette muliggjorde påføring af adskillige bløde lag maling i styret atmosfære. Dette gjorde påføring af farve specielt resistent og bedre beskyttet mod falmning på grund af kraftig UV-stråling. Samtidig lagde dette grunden til farvebelægningens lange levetid og holdbarhed, og som nu kan modstå selv de mest barske vejrforhold. God sidegevinst: Den nye teknologi reducerer behovet for vedligehold: Hvis facaden er beskidt, er det ikke nødvendigt at male den igen. Om nødvendigt, så er rengøring med vand og et mildt rengøringsmiddel uden opløsningsmidler tilstrækkeligt.
 
Malingen findes i 21 forskellige farver. Takket være ColourPlus™ Teknologien modstår de bedre solens skadelige UV-stråler. De er op til 30% mere lysresistente end mange andre facademalinger, der anvendes på byggepladserne.
 
HardieZoneTeknologi
HardieZone™ Teknologien er en klima-specifik fibercementteknologi. Processen er baseret på diversiteten af individuelle klimaforhold, og på baggrund af HardieZone™ Teknologien kan facadebeklædningen tilpasse sig de forskellige klimazoner i verden. For eksempel er panelerne til det tyske marked udstyret med HZ5TM teknologi, som specielt er tilpasset det europæiske klima med frost-tø-perioder, ekstreme sæsonmæssige temperatursvingninger og skift mellem regn og sol om sommeren. Desuden er det særdeles modstandsdygtigt over for alge- og svampeangreb.
 
Hvad er fermacell® fibergipsplader?
fermacell® fibergipsplader består af gips og genbrugspapir. Disse to naturlige råmaterialer blandes og efter tilsætning af vand - uden andre bindemidler - højtrykpresses de til formstabile plader, tørres, imprægneres med et vandafvisende middel og skæres op i ønskede størrelser.
 
På grund af deres materialesammensætning er fermacell® fibergipsplader velegnede til vægkonstruktioner, brandsikring og fugtsikring. De er lige så velegnede til væg-, lofts- og gulvkonstruktioner som til bygning af attraktive badeværelser. På grund af deres særlige materialeegenskaber kan fermacell® fibergipsplader bruges som bærende og afstivende komponenter til tag- og loftspaneler. Tests har bevist fermacell® fibergipspladers enestående lydabsorberende egenskaber. De er desuden certificeret ifølge TA-03/0050 som værende ikke-brændbare, klasse A2-s1 d= svarende til EN 13501-1.
 
fermacell® fibergipsplader opfylder allerede de fleste krav om enkeltlagsplader, hvorimod traditionelle gipsplader ofte kun lever op til disse krav i to-lags-konstruktioner. Processen med kun et enkelt lag for alle anvendelsesområder øger fermacell® fibergipspladers udførelsessikkerhed og sikrer pålidelig og formstabil højkvalitet.  I langt de fleste tilfælde kan alle krav imødekommes med et-lags-konstruktioner i fermacell® fibergips. Hvorimod de traditionelle gipsplader kræver et ekstra lag og dermed en ekstra arbejdsgang for at opfylde de samme krav. fermacell® fibergipspladers store formstabilitet og belastningskapacitet sikrer hurtig og økonomisk bearbejdning.
 
Hvad er Aestuver® brandbeskyttelse?
Aestuver® brandbeskyttelsesplader er letvægs-betonpaneler, der indeholder cement og er forstærket med glasfiber for brandsikring af højeste kvalitet. De fremstilles ved den såkaldte fibersprøjtningsproces. Denne særlige produktionsteknik sikrer en tæt og jævnt fordelt fiberstruktur og giver derved høj stabilitet. Kombinationen af mikroskopiske hulrum og lange glasfibre i Aestuver® pladernes struktur sikrer højkompressiv og fleksibilitetsstyrke samt slidstyrke, og har høj modstandsevne over for vejr, vand og frost. Aestuver® brandsikringsplader er derfor især egnede til brug i konstruktioner med store miljømæssige krav (klima). Kompositionen uden brændbare komponenter hindrer udslip af giftige eller synligt reducerende gasser i tilfælde af brand. En glat materialeoverflade med ensartede kanter giver en god binding til klæbemidler og coatings.
 
Aestuver® brandbeskyttelsesplader kan anvendes overalt. Afhængig af konstruktionen kan komponenternes brandsikringsklassificeringer gå fra 15 minutter og op til 360 minutter. Den store produktportefølje tilbyder blandt meget andet:
  • Brandbeskyttelsesbeklædning til bærende konstruktioner, væg- og loftskonstruktioner.
  • Brandbeskyttelsesplader til ventilations- og røgudsugningskanaler.
  • Kanalsystemer til brandsikring
  • Løsninger til sikker udformning af evakuerings- og redningsveje
  • Systemer til brandbeskyttelsesskotter og sammenføjninger
  • Løsninger til særlige konstruktioner
  • Beskyttelse af betonkonstruktioner i underjordiske trafikanlæg mod øget temperaturpåvirkning i eksisterende bygninger og nye bygningsprojekter.
 
Alle produkter, komponenter og systemer har tilsvarende nationale og internationale certifikater på anvendelighed og godkendelse.
×

Bestil din personlige farveprøve i dag

Udforsk den nye Hardie® VL Planks stilrene design og eksklusive V-samling, der gør montagen nemmere. Se farverne med dine egne øjne og mærk materialet i dine hænder.
Bestil farveprøve her!
×