James Hardie opfandt fibercement

Efter mere end 6 millioner beklædte hjem i verden fortsætter vi med at sætte standarden for de bedste produkter i højt-ydende fibercement. Vores produkter leverer kompromisløs ydelse, holdbarhed og kvalitet for smukke hjem med lavt vedligehold mange år frem i tiden. Med James Hardie®´s løsninger bygger du et hus, der udvendigt er stærkere end elementerne og indvendigt er bygget til at holde evigt.

Med over 50 forskere og ingeniører i vores 2 testcentre er kravet til udvikling klart: Endnu bedre produkter til morgendagens byggerier. Vi vil fortsætte med at udvikle råmaterialet i de forskellige ingredienser for at opnå nye forstærkede og smarte byggeprodukter. Udviklingen af den 7. generation fibercement, vi benytter i dag, er skabt igennem flere årtier af vores team af ingeniører og forskere.

Første generation fibercement

James Hardie invented fibre cement in the 1970s. After perfecting our formulation, we launched the first James Hardie fibre cement product in Australia and the US in the 1980s.

Anden Generation fibercement

Allerede I 1980’erne ville vi udvikle på holdbarheden af vores facader, og vi fandt en løsning, der gav påført maling på byggepladsen en bedre hæftelse på produktet. Dette skete via en fabrikspåført primer, der tillod malingen af hæfte bedre på fibercementen – og også dække bedre.

Tredje generation Fibercement

Den næste udfordring var at forbedre bræddernes beskyttelse mod vand. Vi forbedrede produktets overflade og den kompakte sammensætning og stoppede med at bruge spartel til ujævnheder i overfladen for at sikre, at vandindtrængning var minimal.

Fjerde generation Fibercement

Efter at have løst opgaven med vandafvisning på overfladen og malingens vedhæftning genudviklede vi vores overfladevedhæftning. Resultatet blev et produkt med lavt vedligehold, der garanterer ikke at revne eller sprække.

Femte generation fibercement

Nu blev fokus lagt på at undgå maling påført på byggeplads med deraf følgende uens resultater. James Hardie udviklede en langtidsholdbar kulørt coating påførelsesmetode – i dag bedre kendt som ColorPlus™ teknologien. Den nye formel betød, at malingen var fleksibel nok til at arbejde sammen med overfladen af planken uden at kompromittere vedhæftningen. Nu kunne der i fabrikkens kontrollerede miljø påføres flere lag farvet maling og bage denne ind I produktet for at opnå ekstra styrke og modstandskraft.

Fra nu af blev alle James Hardie råvarer og produkter kontrolleret i vores egen fabrik – fra råmateriale til færdigt produkt.

Sjette generation fibercement

Efter vellykket udvikling indtil nu blev fokus lagt på at gøre produktet så let som muligt og så tyndt som muligt uden at miste styrke. Derfor har vi i dag markedets letteste plank, hvilket gør, at du skal løfte mindst muligt, når du bygger/renoverer din facade.

Syvende generation fibercement

Med kunder over hele kloden måtte vi skelne imellem, hvor i verden der skulle leveres (varmt, koldt) Derfor udviklede vi HardieZone™ Teknologien, der er en række markedstilpassede produkter, der passer til de forskellige klimazoner i verden. Fra hård regn, til bagende sol, fra let vind til storm. Et HardieZone™ produkt overvinder alt vejrlig.

From raw materials to finished product, in this video learn how our fibre cement products are made.

Ikke alle fibercement produkter er ens. Her er grunden:

1. James Hardie® fibercement er udviklet igennem hele 7 generationer fibercement teknologi. Alle vores produkter er underlagt over 40 skrappe kvalitetstjek under hele den kontrollerede produktionsproces. Vi overlader intet til tilfældighederne for at sikre, at vores produkter holder, hvad de lover – nemlig at beskytte dit hjem maksimalt.

2. Kun James Hardie fibercement bruger HardieZone™ Teknologi. Den unikke produktformel har givet os mulighed for at producere den mest holdbare fibercement på markedet. Dette gælder også vores andre produkter som fx Hardie Backer og Hardie Flooring. Vores produkter hverken krymper eller revner – end ikke efter års brug i ekstreme forhold. Ved brug af vores patenterede tilsætning til fibercementen er denne nu vandafvisende og lukker af for indtrængende vand/fugt. Frost- eller vandpåvirkning ændrer ikke produktets ydeevne.

3. Den avancerede ColorPlus™ Teknologi på James Hardie produkter til udvendige brug sikrer, at din facade ikke falmer, at den er beskyttet imod UV stråling – og at den ikke behøver at blive malet igen.

Fortsæt med at læse