HardiePlank®: Hvorfor bygge nyt hus hvis du så alligevel skal male hvert 6-7 år?

Dette var præcist tankegangen for familien Eliasson da de ville bygge nyt hus på den højt beliggende udsigtsgrund udenfor Uddevalla i Sverige.

”Vi havde i længere tid holdt lidt øje med et hus der lå på grunden i forvejen og vidste at vi måtte byde på det, hvis det blev sat til salg da vi havde en klar plan for projektet” siger Kjell Eliasson.

”Det nye hus skulle være 99% vedligeholdelsesfrit med vinduer i aluminium, terasser i komposit- materiale og facader i fabriksmalede plank med træstruktur i fibercement fra James Hardie. For vores vedkommende var en træfacade helt utænkeligt pga. det omfattende krav for vedligehold”

Der er ingen tvivl om at salget af vedligeholdelsesfrie facader vil være stigende i fremtiden modsat facader i træ, der ofte kræver meget vedligehold. Faktisk viser beregninger, at træ i gennemsnit skal males hvert 7 år og så er både økonomien og fritiden spoleret i forhold til fabriksmalet HardiePlank® Facadebrædder produceret i miljøvenligt fibercement.

Forskellen på en malet overflade udført på byggeplads og HardiePlank fabriksmalede overflade, ligger i den 35 årige udvikling produktet har gennemgået og overfladen udført med ColorPlus™ Teknologi, hvor den ønskede farve faktisk bages ned i produktet i selve produktionsproccesen. Derfor yder James Hardie også en reel 15 års garanti på facadeprodukterne som HardiePlank Facadebrædder og HardiePanel® Facadeplader.

”Vi er nu ved at lægge sidste hånd på projektet med en kombineret kontor/garagebygning med HardiePlank og James Hardie’s egne servicefolk har fulgt projektet fra start til slut og givet gode råd undervejs. Jeg er faktisk også selv gået aktivt ind i at promovere HardiePlank i markedet omkring hvor vi bor og til de håndværkere i mit netværk. Det undrer mig lidt at arkitekterne ikke har fået øje på dette produkt endnu!” slutter en tilfreds bygherre Kjell Eliasson.

Projektet i korte træk
Navn: Villa Uddevalla
Sted: Uddevalla, Sverige
Type: Villa, gæstehus og kontor/garage
Produkt: HardiePlank® Facadebrædder i farven koksgrå
Opført: 2015
Bygherre: Familien Eliasson